Türkiye’de özellikle yılbaşı sofralarında yer alan hindinin kişi başı yıllık tüketiminin 540 gram olduğunu belirten Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, “Avrupa Birliği ülkeleri tüketimi dikkate alındığında çok düşük seviyelerde kaldığını görüyoruz. Hindi tüketiminin ülkemizde kişi başı 5-6 kg seviyelerine çıkma potansiyeli var” dedi. Demir, hindinin kırmızı ete alternatif olduğunu belirterek, “Hindi etinin tüketilmesi hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de kalp sağlığını korumaya yardımcı olur” diye konuştu.
Related Posts
Tüik: Yapı ruhsatı verilen binaların yüzölçümü %18,9 azaldı
- Seher Alp
- 26 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Bir önceki yılın aynı çeyreğine göre, 2024 yılı III. çeyreğinde belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen…
Türk inşaat şirketi, Uganda ile Kenya’yı birbirine bağlayacak demiryolu hattının temelini attı
- Seher Alp
- 25 Kasım 2024
- 3 min
- 0
Türk inşaat şirketi Yapı Merkezi'nin Uganda'da inşa edeceği Malaba-Kampala (Doğu Hattı) Demiryolu Projesi'nin temeli düzenlenen…
Bloomberg Businessweek Türkiye’nin 57. sayısı çıktı
- Seher Alp
- 25 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Bloomberg Businessweek'in yeni sayısında "Piyasa güvercini gördü" kapak konusu ile TCMB'nin faiz indirimine gitme olasılığı…